CVO Nieuws - december 2014

CVO Nieuws januari 2017
nieuwsflits2017 01
nieuwsflits 2017-01
test
Kerstgroet
Het bestuur van CVO wenst alle collega’s en hun dierbaren gezellige feestdagen en een gelukkig, gezond en vredevol 2015 toe!
PENTA De Oude Maas in top beste scholen vmbo-G/T van Zuid-Holland
De vestiging PENTA De Oude Maas is in het weekend van 6 december door RTL Nieuws beloond met een gedeelde tweede plaats in de top voor scholen met aanbod vmbo-G/T.
Calvijn Groene Hart is European Parliament Ambassador School
Calvijn Groene Hart mag zich sinds november 2014 officieel European Parliament Ambassador School noemen; een bijzonder recht. Ter ere van dit feit kreeg de school een mooie plaquette met bijbehorend certificaat uitgereikt.
Comenius College start samenwerking met school in China
Het Comenius College gaat voor langere tijd samenwerken met de Jingjiang Foreign Language School op onderwijskundig gebied. In het voorjaar van 2015 zullen de eerste leerlingen van het Comenius College de partnerschool bezoeken.
Certificaat Veilige School voor PENTA college Hoogvliet
De gemeente Rotterdam heeft besloten om het PENTA college CSG Hoogvliet het Certificaat Veilige School toe te kennen. Vanzelfsprekend is de school hier erg trots op.
Comenius Rotterdam lanceert technische mavo: M-Tech+
Tijdens de informatieavond van 18 november voor leerlingen van groep 8 en hun ouders heeft Comenius Rotterdam een nieuw profiel geïntroduceerd: M-Tech+. Er was veel animo voor deze workshop met drones, robots en 3D-printers (foto).
Marnixleerlingen naar TU Delft-workshop ‘Be an engineer’
Vier leerlingen uit de vijfde klas van het Marnix Gymnasium volgden op woensdag 26 november de exclusieve workshop ‘Be an engineer’ op de TU Delft. Vera Verheijen was één van hen.
Gastcollege prof.dr. Arnold Heertje op Farel Lyceum
De bekende econoom prof.dr. Arnold Heertje gaf op donderdag 20 november een gastcollege aan atheneumleerlingen op het Farel Lyceum . De school start volgend schooljaar met een aantal gastcolleges voor deze groep.
Pro Plus klas op Accent Capelle
Dit schooljaar is Accent Praktijkonderwijs Capelle in de brugklas gestart met een Pro Plus klas. Dit houdt in dat het praktische onderwijsaanbod wordt uitgebreid met theorievakken op vmbo-niveau. De nieuwe klas voorziet in een behoefte.
Op ouders kun je rekenen
Sinds dit jaar biedt Melanchthon Berkroden de ouders van de onderbouwleerlingen rekenlessen aan. Doel van de cursus: opfrissen van rekenvaardigheden van de ouders en hen laten ervaren wat hun kinderen in klas 3 moeten doen voor hun rekentoets.
Nieuwe plaatsingswijzer Rotterdams VO
Niet langer de Cito-scores, maar de vaardigheidsscores voor vier kernvakken geven de doorslag voor het basisschooladvies aan groep 8-leerlingen. Dat staat in de nieuwe Rotterdamse plaatsingswijzer van Fokor.
Nieuwbouw Focus Beroepsacademie bereikt hoogste punt
Naast sportpark De Bongerd in Barendrecht verrijst een nieuw schoolgebouw, waar zowel vmbo als mbo wordt aangeboden. Onder andere Focus Beroepsacademie waarin CSG Calvijn participeert, zal zich hier vestigen. Op donderdag 13 november werd het hoogste punt van deze nieuwbouw officieel bereikt.
Melanchthon begint 2015 met inspiratiedag
Melanchthon houdt op maandag 5 januari de jaarlijkse inspiratiedag voor alle medewerkers van de negen vestigingen. Dit jaar is het thema ‘Melanchthon ziet kansen voor morgen’. Hoe ziet het onderwijs er in 2020 uit?
Agenda
Een aantal bijeenkomsten die voor schoolleiders, leraren en onderwijsondersteuners in Rotterdam en omgeving interessant zijn.
Jubilea
De namen van de jubilarissen in de eerste maanden van 2015 zullen in het volgende nummer van CVO-Nieuws gepubliceerd worden.

Colofon

CVO-Nieuws is de digitale nieuwsbrief van CVO. CVO-Nieuws verschijnt enkele keren per jaar, als aanvulling op CVOpen. Verspreiding vindt plaats via de CVO-scholen(groepen). Vorige edities van nieuwsbrieven zijn te vinden op http://www.cvointranet.nl/cvonieuws/

Redactie: Ramona Bouchée-Montfrooij, Nanda Hompus, Nicole Lobbe, Coen van Noordwijk, Arjen Toet, Nicolette van Velden en Anja de Zeeuw (eindredactie).
Technische realisatie: Gerd Westendorp.

Mailadres van de redactie: cvopen@cvo.nl