CVO

Midden in de samenleving


We bieden jonge mensen stimulerend onderwijs en een brede vorming. Daarbij houden we rekening met de individuele mogelijkheden van onze leerlingen: iedere leerling krijgt de ruimte om zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen. Het gaat om de vorming van 'heel de mens'.

Geworteld in het evangelie


We handelen vanuit een christelijke inspiratie met oog en respect voor haar vele verschijningsvormen. Vanuit een open houding werken we samen met vele verschillende partners om ons onderwijs op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden.

Van Bergschenhoek tot Hellevoetsluis


CVO omvat zeven scholen(groepen) voor voortgezet onderwijs: CVO Accent, Comenius College, CSG Calvijn, Farelcollege, Marnix Gymnasium, Melanchthon en PENTA college CSG. Deze scholengroepen hebben vestigingen op bijna 40 verschillende locaties, met een sterke concentratie in Rotterdam.

Van gymnasium tot praktijkonderwijs


De meeste CVO-scholen zijn brede scholengemeenschappen met meerdere vestigingen. Ze verzorgen onderwijs op alle niveaus. Met zo’n 21.000 leerlingen behoren we tot de grotere schoolbesturen van Nederland. CVO is werkgever voor ongeveer 2.350 medewerkers.

Meer dan het gewone -         in de praktijkWaar het om gaat