Docent en onderwijscoördinator Eva Lindenhof-van der Haar van Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet is betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe kerndoelen voor burgerschapsonderwijs. Lees wat ze hierover vertelt op de website van Accent Praktijkonderwijs.

Wat is Curriculum.nu?
Achter de schermen werken leraren, schoolleiders en scholen onder de naam ‘Curriculum.nu’ verder aan de ontwikkeling van het curriculum voor het toekomstig primair en voortgezet onderwijs. Doel: het actualiseren van de kerndoelen en eindtermen.

Binnen CVO zijn daarbij betrokken: het Zuider Gymnasium, Accent Praktijkonderwijs Hoogvliet als ontwikkelscholen en Raymond de Kreek, docent aan het Farelcollege, als lid van het ontwikkelteam Mens en Maatschappij.

Van 7 mei t/m 11 augustus kun je weer feedback geven op de aangevulde, aangescherpte en uitgewerkte bouwstenen voor elk van de negen leergebieden. Dat kan via https://curriculum.nu

Na de zomer van dit jaar worden de opbrengsten met minister Slob gedeeld. Hij stuurt de opbrengsten vervolgens naar de Tweede Kamer voor verdere besluitvorming en om een vervolgproces te bepalen.

12-eva-accent.png#asset:1038