Veel scholieren uit het hele land betoogden donderdag 7 februari 2019 op het Malieveld voor een beter klimaatbeleid. Ook leerlingen van het Marnix deden eraan mee, en zij wilden daarna graag op school meer aandacht voor de klimaatproblematiek. De schoolleiding ondersteunde dat van harte en riep de week van 8 april uit tot Klimaatweek

Er vinden in deze week drie activiteiten plaats:

  • een debatavond
  • een klimaatquiz
  • een kunstwedstrijd.

Door deze activiteiten hoopt de school de aandacht voor de klimaatveranderingen en de kennis daarover bij leerlingen te vergroten.

Klimaatdebat
Het klimaatdebat vindt plaats op dinsdagavond 9 april vanaf 20.00 uur. Leerlingen, ouders, docenten en andere schoolmedewerkers gaan in teams met elkaar in debat aan de hand van stellingen over het klimaatbeleid. Het debat wordt beoordeeld door een vakkundige jury.

Klimaatquiz
Woensdag 10 april wordt er een Klimaatquiz gehouden in alle klassen en is er per leerjaar een zelfgebakken appeltaart te winnen door de beste klas.

Kunstwedstrijd
Tijdens de hele week is er de kunstwedstrijd. Kunstwerken en gedichten rond het thema Duurzaamheid kunnen ingeleverd worden tot 9 april. De school stelt ze daarna in het gebouw ten toon.

Rector Yolande de Beer zegt: ‘We juichen de initiatieven van onze leerlingen op dit gebied heel erg toe, vanwege het belangrijke onderwerp, maar ook omdat we actieve en maatschappelijk geëngageerde leerlingen graag de ruimte willen geven zich te ontwikkelen. Met name het debat leent zich er goed voor om ieders mening te horen en zo de eigen mening aan te scherpen. Dat past goed bij de gymnasiale opleiding. Wij rekenen op een mooie en leerzame week!’

Bekijk hier het filmpje van RTV Rijnmond over de deelname van de Marnixleerlingen.