Het is inmiddels een traditie dat basisscholen ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander (op 27 april) de Koningsspelen houden voorafgaand aan de meivakantie. Dit jaar worden ze gehouden op vrijdag 12 april. De scholen kunnen zelf de organisatie op zich nemen of die uit handen geven aan sport organiserende partijen.

Quint de Ruijter, docent lichamelijke opvoeding van Zuidermavo, wilde een basisschool helpen met het organiseren van de Koningsspelen. Uit het contact met een van de toeleverende basisscholen, de Prins Willem Alexanderschool in IJsselmonde, is het idee geboren om hierbij samen te werken. Daarbij is sprake van een win-winsituatie: de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool hebben een leuke en sportieve dag, terwijl de leerlingen van de Zuidermavo jonge leerlingen leren te begeleiden en te helpen bij het uitvoeren van sportieve activiteiten.

De LO2-leerlingen doen dit onder toezicht en aansturing van docenten lichamelijke opvoeding van de Zuidermavo. Het organiseren van de Koningsspelen is gekoppeld aan een verplichte opdracht voor de LO2-leerlingen waarvoor zij ook beoordeeld worden. Activiteiten die aan bod zullen komen tijdens de Koningsspelen zijn: lopen in een funslang, water vervoeren door middel van sponzen, flag football, zaklopen, bloklopen. Met mooi weer wordt het gegarandeerd een leuke en mooie dag!

Meer informatie: https://zuidermavo.calvijn.nl/home