Naast de locatie in Rotterdam-Centrum en twee locaties op Zuid is dit de vierde locatie van Accent Avondscholen. Aan een avondschool van Accent kunnen volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking cursussen volgen die hun zelfredzaamheid versterken en ook hun creatieve vaardigheden verbreden.

De nieuwe locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Capelle en ASVZ. Op dinsdagavond gaat Accent er onderwijs aanbieden. De cursisten kunnen kiezen uit een breed aanbod van praktische cursussen, zoals Tekenen/Schilderen/Textiel, MediaWijs, Ritmisch met djembé's, Gezond koken en Sport en Bewegen. Ook Praktisch rekenen en Nederlandse taalvaardigheden zijn in het aanbod opgenomen.

De Accent Avondscholen maken deel uit van de scholengroep CVO Accent waartoe ook 4 scholen voor praktijkonderwijs en 2 scholen voor voortgezet speciaal onderwijs behoren.

Meer informatie: www.cvoaccent.nl

Fotobijschrift Wethouder Wilson (WMO, Volksgezondheid, Integratie en Buitenruimte) van Capelle aan den IJssel opende op 12 maart samen met een cursiste de locatie Capelle van Accent Avondscholen. Foto: PR