Nu de school gesloten is, kunnen de wijkbewoners er niet meer naar toe. Toch zet de school zich nu weer in voor mensen in de buurt.

Accent Capelle kookt sinds de school gesloten is vanwege het coronavirus elke vrijdag 50 à 60 maaltijden voor de Voedselbank in Capelle, en bezorgt ook maaltijden bij een tiental mensen in de wijk Schollevaar.

Visie
Directeur Erik Roth vertelt: ‘Het idee kwam tot stand in de week van de schoolsluiting. De Voedselbank belde ons en vroeg of we konden helpen. Onze horecadocent en ik bedachten dat we maaltijden konden maken voor de Voedselbank en ook konden helpen met het rondbrengen van de pakketten in de wijk van onze school. Begrijpelijkerwijs reageerde de Voedselbank hier positief op. De eerste week werkten twee collega's aan de maaltijden en brachten twee andere collega's de pakketten rond. Na de tweede week boden diverse collega’s ook hulp aan met het bereiden of rondbrengen van de maaltijden. De afgelopen twee weken hebben enkele leerlingen van de afdeling horeca (op verantwoorde manier) geholpen bij het bereiden van de maaltijden. De Voedselbank geeft ons adressen van de gezinnen waar we wekelijks pakketten moeten brengen.

Waarom we dit doen? We zijn erg betrokken bij wat er in de wijk speelt en betrekken de wijk ook actief bij ons onderwijs. Daar zijn we Excellente school mee geworden. Juist nu vinden we het belangrijk om “iets te doen voor een ander”. Dit zit in de visie van onze school.’

Meer informatie: accent-praktijkonderwijs.nl/scholen/capelle/

06-Accent-Capelle-2.jpg#asset:146906-Accent-Capelle.jpg#asset:1468