Onderwijsassistent Nena Reigersbergen schrijft:

‘Bij Accent VSO Op Zuid houden we in deze gekke tijden op verschillende manieren contact met de leerlingen. We hebben contact via de mail, telefonisch maar ook via onze sociale media. Op onze Facebookpagina plaatsen we updates en opdrachten voor de leerlingen. Ook posten we hier foto's van leerlingen die thuis bezig zijn met hun schoolopdrachten. We hebben gemerkt dat ouders, leerlingen, collega's en zelfs mensen van buitenaf enthousiast reageren op deze berichten.

Onze docent Consumptieve Technieken had de leerlingen opgedragen om thuis pannenkoeken te bakken. Eén leerling en haar moeder hadden extra hun best gedaan. Zij hadden een Powerpoint-presentatie gemaakt waarin alle stappen te volgen waren met foto's. Die hebben wij toen ook op de Facebookpagina geplaatst.

Ook sturen ouders foto’s van de leerlingen door naar de docenten. Op deze foto's is vooral te zien dat leerlingen de theorie en de praktijkvakken thuis écht omzetten in de praktijk. Leerlingen helpen thuis in het huishouden of ze helpen met het tuinieren. Dit zijn een aantal voorbeelden – uit vele – die we gebruiken voor onze Facebookpagina.

Op maandag 6 maart hebben we een leuk filmpje op Facebook gezet. Ieder van de twintig docenten groet de leerlingen op haar of zijn eigen manier.

Het filmpje had een bereik van 3.365 mensen! Echt super! De reacties waren ook enorm leuk. Wat ons opviel is dat veel leerlingen erop reageerden. Normaal zien we dat voornamelijk ouders en collega's op onze posts reageren. Dit was onze eerste post waarop leerlingen heel actief reageerden.

Benieuwd geworden? Kijk dan op onze Facebookpagina en bekijk het filmpje voor de leerlingen.’