Via filmpjes proberen deze docenten hun leerlingen in beweging te krijgen en te houden.

Unieke tijden zorgen voor unieke initiatieven, ook in het Barendrechtse voortgezet onderwijs. Drie docenten lichamelijke opvoeding van respectievelijk Calvijn Groene Hart, Dalton Lyceum Barendrecht en Focus Beroepsacademie sloegen daarom de handen ineen en bedachten bijzondere gymlessen.

De gymdocenten nemen minimaal een filmpje per week op en doen allerlei suggesties om de leerlingen in beweging te krijgen en houden. De toiletrollen ontbreken hier natuurlijk niet bij.

Omdat het YouTube-filmpjes van bekende gezichten zijn, ervaren de leerlingen gevoelsmatig ook beter het contact met de school. Natuurlijk vinden de initiatiefnemers het daarnaast van belang te laten zien dat samenwerken altijd normaal is en voor mooie resultaten kan zorgen.

Het eerste filmpje bleek meteen een groot succes. Door dit initiatief en de Instagramposts van andere gymdocenten van de betrokken scholen stuurden veel leerlingen zelf ook allemaal leuke beelden van hun eigen bewegingsactiviteiten in. Deze filmpjes zijn op de verschillende sociale media van de scholen te zien.

Uiteraard kunnen niet alleen leerlingen van Calvijn, Dalton en Focus, maar ook andere jongeren en volwassenen in beweging komen en zich laten inspireren door dit initiatief.

Bekijk de filmpjes:
Corona Circuit Les 1
Corona Circuit les 2