Dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 december vond er op het Farelcollege een grootschalige inzamelingsactie plaats voor de voedselbank Ridderkerk. Onder het motto ‘Doe iets voor een ander’ werden (voedings)producten ingezameld voor gezinnen die financieel in de knel zitten en daardoor zijn aangewezen op ondersteuning.

Kratten en tassen
Elke leerling werd gevraagd één of twee houdbare producten mee te nemen. In een ruimte bij de hoofdingang konden de leerlingen deze producten inleveren. Leerlingen namen deze in ontvangst en sorteerden deze netjes in kratten en tassen. De actie voor de Voedselbank heeft veel opgeleverd!

Schrik!
Op 20 december vond de overhandiging aan de Voedselbank plaats. De dame van de Voedselbank die als eerste bij het Farelcollege kwam, schrok van de hoeveelheid spullen. Ze belde gelijk haar collega’s om een busje en extra mankracht te regelen.

Het Farelcollege is er trots op dat leerlingen, ouders en collega’s in de dagen voor kerst ook dachten aan de ander. Dankzij hun gezamenlijke bijdrage is de actie een groot succes geworden!

Een ouder schreef: ‘Wij zijn er trots op dat de school van onze kinderen veel meer doet dan alleen educatie.’

Meer informatie: www.farelcollege.nl