Het project is ontstaan uit de wens om vroegtijdig schoolverlaten te verlagen. Om dat te bereiken worden Marnixleerlingen gekoppeld aan een student-mentor van de Erasmus Universiteit. Het project is ontwikkeld met de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit. Partnerscholen bevinden zich in Riga en Oslo.

Pilot voor derdeklassers
Derdeklassers van het Marnix Gymnasium hebben de kans gekregen mee te doen in deze pilot. Gedurende vijftien weken ontmoeten ze één keer per week op school tijdens een ingeroosterd lesuur een student van de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Met deze eigen student-mentor doen ze diverse activiteiten gericht op de behoeftes van de leerling. Dit zijn bijvoorbeeld gesprekken over de toekomst, of het bespreken van problemen bij het plannen. De studenten kunnen de leerlingen vanuit hun eigen ervaringen meenemen in het traject, omdat zij de fase waarin de leerlingen zitten nog niet zo lang geleden zelf hebben meegemaakt. Het doel van het traject is om persoonlijke interesses helder te krijgen en talent te versterken richting de bovenbouw.

Feestelijke afronding
Het eerste semester is voor de eerste groep bijna afgelopen en tot nu toe zijn leerlingen en student-mentoren erg enthousiast. Het traject wordt binnenkort op een feestelijke manier afgesloten waarbij leerlingen nog eens door hun Erasmus-mentor in het zonnetje worden gezet en een bewijs van deelname in ontvangst mogen nemen.

Meer informatie: https://marnixgymnasium.nl/