Op een lenteschool of zomerschool volgen leerlingen tijdens de mei- of zomervakantie een intensief programma om achterstanden in één of twee vakken weg te werken. Lente- en zomerscholen helpen daadwerkelijk om zittenblijven te voorkomen.

Scholen kunnen ervoor kiezen om externe docenten en studiecoaches in te huren voor de lente- en zomerschool, of om de organisatie van de lente- of zomerschool (gedeeltelijk) uit te besteden aan een externe partij.
Let op: de subsidie is alleen bedoeld voor de organisatie van een lente- of zomerschool gericht op leerlingen die dreigen te blijven zitten. Talentklassen, bijspijkercursussen en examentrainingen vallen hier niet onder.

Aanvraag indienen
De aanvraag dient een prognose te bevatten van het aantal leerlingen van de deelnemende scholen dat in 2019 aan de lente- en/of de zomerschool zal deelnemen. Op basis van de prognose van het aantal deelnemers ontvangt de uitvoerende school een subsidie van € 450,- per leerling. Op de site van DUO staat een prognosetool. Lees meer over het aantal zittenblijvers in de afgelopen jaren op uw vestiging.

Voor de lentescholen geldt dat de aanvraag uiterlijk 1 maart 2019 ingediend te worden. Bericht over deze subsidieverlening ontvangt u uiterlijk 3 april. De aanvraag voor een zomerschool dient uiterlijk 8 maart 2019 ingediend te worden. Op uiterlijk 12 april ontvangt u bericht over de subsidie.

Nadere informatie

Vriendelijk verzoek
Omdat de subsidiemiddelen binnenkomen bij de financiële administratie van CVO verzoeken wij u vriendelijk de bevestiging van de subsidieaanvraag en de toekenningsbeschikking te mailen naar receptie@cvo.nl. Dit vereenvoudigt de administratieve afhandeling.

Foto: ID 53005499 © | Dreamstime.com