Sinds 2001 vergelijkt Elsevier Weekblad alle scholen met vmbo, havo en vwo op basis van onderwijsresultaten: onderwijspositie, onderbouwsnelheid, bovenbouwsucces en examenresultaten.

Afdelingen die op drie of vier onderdelen tot de vijftien beste scholen in Nederland behoren worden aangemerkt als superschool.

Voor de vierde maal op rij ontving het PENTA college Godfried Richter deze kwalificatie omdat de school op de beoordeelde vier onderdelen tot de beste vijftien behoort. Directeur Joop Grimm zegt: ‘Het hele personeel is hier natuurlijk erg trots op. Fijn dat er zo’n goede school in Rozenburg bestaansrecht heeft.’

Verschil met ‘excellente school’
De eretitel ‘superschool’ verschilt van het predicaat ‘excellente school’ - dat door de Inspectie van het Onderwijs wordt uitgereikt –, omdat voor ‘superschool’ alleen de onderwijsresultaten worden bekeken. Bij excellente scholen gaat het om - in de basis - goede scholen die zich onderscheiden van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Dit kan gaan om een inspirerend, innovatief en motiverend onderwijsaanbod of een onderscheidende aanpak voor een specifieke groep leerlingen.

Meer informatie: elsevierweekblad.nl/bestescholen2020