Na de zomervakantie starten er weer duizenden leerlingen op de CVO-scholen voor voortgezet onderwijs op grond van hun basisschooladvies. Voor sommige leerlingen komt deze stap te vroeg en voor sommige te laat waardoor er potentieel onbenut blijft. Voor deze leerlingen is het onderwijs niet meer op maat.

Melanchthon Schiebroek en de Heijbergschool in Hillegersberg-Schiebroek zien dit letterlijk bij een aantal van hun leerlingen en hebben de handen ineengeslagen om een school voor 10- tot 14-jarigen op te richten: School op Noord. Dit initiatief is voortgekomen uit een intensieve samenwerking tussen Melanchthon/CVO en stichting PCOHS, het bestuur van de Heijbergschool, op basis van de christelijke identiteit. Het uitgangspunt is om onderwijs te bieden dat recht doet aan vertrouwen, keuzevrijheid, eigenaarschap en variatie.

Tienerschool van groep 7 t/m klas 2
School op Noord is een nieuwe school voor nieuwsgierige kinderen van 10 tot 14 jaar. In augustus 2020 start de school met een groep 7. In de jaren erna groeit de school door tot een tienerschool voor leerlingen van groep 7 t/m klas 2 van het voortgezet onderwijs. De locatie is het gebouw van de Heijbergschool, Heijbergstraat 2-4, Rotterdam-Hillegersberg. De ruimte wordt speciaal ingericht voor het onderwijsconcept.

Kinderen kunnen instappen op het niveau van groep 7 basisonderwijs en doorlopend leren tot minimaal het niveau van klas 2 voortgezet onderwijs. De kinderen gebruiken veel digitale leermiddelen en houden uiteraard ook hun schrijfvaardigheden bij.

Elke week komen vakdocenten van Melanchthon Schiebroek naar de Heijbergschool om de kinderen te begeleiden. Een dagdeel per maand gaan zij leren op Melanchthon Schiebroek.

Meer informatie over dit initiatief: www.schoolopnoord.nl

14-Beeld-School-op-Noord.png#asset:1375