Directeur Antonella Carletti geeft aan: ‘We hebben onze school coronaproof ingericht. Dat wil zeggen dat we maximaal tien leerlingen in een lokaal lesgeven en dat de tafeltjes ruim genoeg uit elkaar staan, volgens de richtlijnen van het RIVM. Er zijn duidelijk gemarkeerde looproutes en voldoende ontsmettingsmogelijkheden in de gangen en de lokalen. De docenten wisselen van lokaal, de leerlingen blijven in het lokaal op hun eigen plek. Ook de pauzes worden gehouden in het lokaal. Daarnaast hanteren wij een 40-minuten lesrooster.’

Er is een rooster gemaakt van A-, B- en C-groepen die trapsgewijs en op wisselende dagen naar school komen. Dat wil zeggen: de A-groep op maandag, woensdag en vrijdag. De B-groep op dinsdag en donderdag. De C-groep (leerlingen die er cijfermatig erg goed voor staan) werkt thuis online en komt alleen fysiek meedoen bij lessen lichamelijke opvoeding.

Om het geheel voor de leerlingen zo duidelijk mogelijk te maken heeft de media-afdeling een korte film gemaakt (zie hieronder).

De ervaring van leerlingen
Hoe ervaren de leerlingen al deze maatregelen? Wat vinden ze ervan? Daarvoor zijn er interviews met leerlingen gehouden.

Zo vindt Irem Deli uit klas Vv1c dat de school goed is ingericht. ‘Het is erg duidelijk geregeld op onze school met alle stickers en vooral het filmpje met Chris in de hoofdrol vind ik erg goed.’

Irem was in coronatijd goed met school bezig en het online volgen van lessen ging haar goed af. Ze vindt het wel goed dat de fysieke lessen weer begonnen zijn, maar de gedeelde groepen vindt ze niet zo leuk. Ze wil liever dat haar klas in z’n geheel weer naar school gaat, zoals vroeger. Ze kijkt uit naar het volgende schooljaar en hoopt dat alles dan weer normaal zal zijn.

Dat laatste hoopt de schoolleiding ook!

Meer informatie: www.comenius.nl