Ze pitchten hun oplossingen voor dit probleem op 19 juni, in het bijzijn van onderwijswethouder Wouter Struijk (Nissewaard).

De presentaties vormden de afronding van een lessenserie #justdoshit die is ontwikkeld door Nissewaarder Harold Joëls, oprichter van PloggingNu, en docent Arjan Moree, die ook het vak Media & Design geeft op Penta Scala Rietvelden.

Tijdens de serie van acht lessen gingen leerlingen op een creatieve en sportieve manier aan de slag met het probleem van het zwerfvuil.

Online samenwerking
De leerlingen presenteerden op 19 juni in groepjes een plan voor een creatieve campagne over minder zwerfafval. Ze hadden die thuis én door online samen te werken bedacht en uitgewerkt. De online samenwerking was nodig in verband met de coronamaatregelen. De leerlingen moesten zich daardoor extra inspannen.

Oplossingen
In de jury zaten naast wethouder Struijk initiatiefnemer Joëls en Arjan Moree.

De juryleden luisteren naar dertien totaal verschillende presentaties. De groepjes die het creatiefst het afvalprobleem oplosten, wonnen de pitch. De prijswinnende oplossingen waren: ondergrondse inzameling met behulp van een basketbalnet dat in een gat in de grond wordt gedaan, en een afvalbak met een steeds wisselend klinkend bedankje.

De prijzen waren – groene – tassen met attenties, waaronder een bioscoopbon.

Meer informatie: www.penta.nl en www.plogging.nu

14-plastic2.jpg#asset:1549

Foto rechtsboven: Foto-OK.nl