Een moderne, gezellige vmbo-school waar leerlingen afwisselend bezig zijn met ontdekken, experimenteren, onderzoeken en creëren.

Uitdagend vmbo-onderwijs in Delfshaven
Melanchthon Mathenesse en GKH hebben veel ervaring met het bieden van vmbo-onderwijs in Delfshaven. Dankzij het samenvoegen van de twee scholen in Experience College blijft Delfshaven beschikken over uitdagend en toekomstbestendig vmbo-onderwijs. Het gebouw van Melanchthon Mathenesse leent zich goed voor het onderwijsconcept dat Experience College na de zomervakantie aanbiedt. De nieuwe school gaat verder onder de vlag van LMC Voortgezet Onderwijs (LMC-VO).

Ontdekken, experimenteren, onderzoeken en creëren
Leerlingen leren niet alleen uit een boek, maar ook door dingen uit te zoeken, uit te proberen, te leren van fouten, dingen te maken, erover te schrijven en te presenteren, enzovoort. Dat kan allemaal op Experience College, en leerlingen maken daarbij veelvuldig gebruik van technologie. Moderne apparaten en computerprogramma’s, robots, 3D, virtual reality-camera’s, geluidsapparatuur: Experience College heeft het in huis en leerlingen worden uitgedaagd te onderzoeken wat ze daarmee kunnen.

Voorbereiding op de toekomst
In de komende jaren komen er steeds meer beroepen die we nu nog niet kennen. Het team van Experience College wil leerlingen voorbereiden op die toekomst, waarin ‘een leven lang leren’ en ‘ontwikkeling’ centraal staan. Met het onderwijsconcept worden leerlingen uitgedaagd nieuwsgierig te zijn, en om dingen uit te zoeken en uit te proberen. Het soort vaardigheid waarvan ze altijd in hun leven gebruik kunnen maken.

Meer informatie: www.experiencecollege.nl