Ton Bestebreur is nu als adviseur en interim manager werkzaam voor de Galan Groep. Hij voltooide de studies bestuurskunde en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en behaalde zijn Master of Public Administration (MPA) aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Ton heeft gewerkt in diverse vakgebieden waaronder organisatiestrategie, begrotings- en financieel beleid en informatisering. Hij was integraal verantwoordelijk bestuurder (lid college van bestuur) in het hbo. Hij is behalve adviseur ook toezichthouder in het onderwijs en parttime docent aan de Christelijke Hogeschool Ede en de EUR.

Ton is geen onbekende van CVO; al sinds 2017 heeft hij met enige regelmaat opdrachten gedaan voor CVO. Hij geeft aan dat hij gedurende de diverse opdrachten een positieve indruk heeft gekregen van CVO. “Ik raak steeds meer betrokken bij de organisatie en de uitdagingen waar CVO voor staat. Ik kijk ernaar uit om - samen met de mensen van CVO - verder te werken aan een koersvaste, toekomstbestendige en stabiele organisatie en zo goed mogelijk onderwijs”.

De raad van toezicht is bijzonder verheugd dat Ton Bestebreur de uitdagingen waar CVO voor staat de komende jaren, met enthousiasme wil oppakken en heeft er alle vertrouwen in dat hij de ingezette koers verder voortzet. Met de benoeming van Ton per 1 juli aanstaande is de continuïteit van het bestuur geborgd.

Frank Koen, voorzitter van de raad van toezicht: “In de korte tijd die ik nu met Ton samenwerk, heb ik hem leren kennen als een rustige, ervaren bestuurder met veel kennis en kunde van zowel organisatiestrategie en onderwijs als bedrijfsvoering. Ik kijk uit naar de voortzetting van die samenwerking met Ton in de functie van lid raad van bestuur”.

De raad van toezicht is blij met de benoeming van Ton Bestebreur. Op korte termijn zal de raad van toezicht starten met de werving van een voorzitter raad van bestuur voor CVO, een functie die door het vertrek van Henk Post per 1 september 2020, vacant komt.

Rotterdam, 15 mei 2020