Françoise Beljaars, teamleider vmbo-basis, en Marjolijn Uringa, docent maatschappijleer van het Farelcollege, vertellen over deze training, waaraan tien leerlingen meededen.

‘We vinden het op onze school belangrijk dat alle leerlingen de mogelijkheid krijgen tot het beleven van successen zoals positieve feedback en uiteindelijk het behalen van een diploma. Sommige van onze leerlingen hebben hierbij wat hulp nodig. Die bieden wij hun graag.

In februari heeft de tweede US4U-training van dit schooljaar plaatsgevonden. Het was weer een succes. De leerlingen hebben twee weken lang kennisgemaakt met de verschillende concepten en daarbij allerlei tools gekregen, zodat het in de toekomst beter gaat.

Het is voor de leerlingen belangrijk om te weten wat hun rol als leerling inhoudt. Wat verwachten de docenten van hen en wat is er nodig om op de juiste manier met elkaar om te gaan?

Leerlingen krijgen bijvoorbeeld vaak de vraag wat ze willen worden. Maar om deze vraag te kunnen beantwoorden is het van belang om te weten wie je bent. Wie staan er om je heen? Wie heeft een positieve invloed op jou en wie juist niet? In een kleine groep en in een veilige omgeving zijn de leerlingen hiermee tijdens de training aan het werk gegaan.

De training werd afgesloten met een presentatie voor ouders, familie en docenten. De leerlingen hebben zelf de presentatie in elkaar gezet. Ze gaven ons op een mooie en persoonlijke manier een kijkje in hun leven, gekoppeld aan wat ze hebben geleerd.

Chapeau voor onze leerlingen! Ze waren elke dag op tijd aanwezig bij de training en ze hebben een mooie presentatie gehouden.’

Meer informatie:
Françoise Beljaars: f.beljaars@farelcollege.nl
Marjolijn Uringa: m.uringa@farelcollege.nl

Lees hier ook het interview in CVOpen van november 2016 over deze training op het Farelcollege.