Scholen blijven open

CVO volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. De overheid heeft specifiek alle scholen opgeroepen om open te blijven. Júist om druk te voorkomen op ouders die werken in de zorg of in andere sectoren die op dit moment volop moeten kunnen draaien. We geven gehoor aan deze oproep; onze scholen blijven open. Daarnaast nemen we de volgende maatregelen:

Medewerkers en leerlingen die last hebben van verkoudheidsklachten, klachten aan de luchtwegen en/of koorts blijven thuis.

Als zij 24 uur klachtenvrij zijn, kunnen zij weer naar school komen. Als de klachten verergeren, dan moeten zij contact opnemen met de huisarts.

Specifiek voor scholen voor speciaal onderwijs met fysiek kwetsbare kinderen hanteren wij een aangescherpt advies. Als ouders van oordeel zijn dat het coronavirus een extra risico is voor de kwetsbare gezondheidssituatie van hun kind, adviseren wij hen om hun kind thuis te houden.

Bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers gaan niet door

Alle activiteiten waarbij meer dan 100 leerlingen bij elkaar komen, moeten worden afgelast. In scholen met honderden leerlingen kan het makkelijk voorkomen dat er normaal gesproken meer dan honderd leerlingen in de kantine of aula bij elkaar komen. In het verlengde van de richtlijnen zijn bij al onze scholen de werkweken, plenaire ouderavonden, (buitenlandse) schoolreizen en excursies geannuleerd.

Daarnaast gelden de maatregelen die eerder golden ook nu nog:

  • Geen handen schudden
  • Was en/of desinfecteer je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes (en gooi ze direct weg na gebruik)
Meer lesuitval dan normaal

Het zal de komende periode vaker gebeuren dat lessen uitvallen. Onze scholen proberen dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het zal zich ongetwijfeld vaker voordoen dat kinderen naar huis gestuurd worden. Wij rekenen op begrip hiervoor van ouders.

Scholen zullen er alles aan doen om de onderwijsleerprocessen zoveel mogelijk te laten doorgaan. Met name voor leerlingen die examen doen is dat van groot belang.

Veelgestelde vragen

Tot slot. Graag verwijzen wij naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Op deze website worden de meest gestelde vragen over het coronavirus beantwoord. Deze website wordt regelmatig geactualiseerd. Ouders en leerlingen kunnen met specifieke vragen terecht hun eigen school.