De school laat weten: ‘Wij moesten, net als de andere middelbare scholen, al sinds half december onze leerlingen missen. Vrijdag 19 februari begon de voorjaarsvakantie en aangezien het in de weken ervoor nog steeds onduidelijk was of scholen per 1 maart weer open mochten, hebben we voor onze leerlingen een ludieke actie bedacht.

We zetten donderdag 18 februari vanaf half elf een corona-toetsstraat op. We bootsten een corona-teststraat na door middel van partytenten, grote wattenstaven en docenten die verkleed waren als testpersoneel (in labjassen en met coronamaskers).

Leerlingen werden per klas uitgenodigd en zogenaamd getest op motivatie en inzet. Ze zijn natuurlijk allemaal al geslaagd voor deze test.

Ze fietsten of liepen door onze toetsstraat heen, worden ‘getest’, maakten even een babbeltje met hun mentor en docenten en kregen hun broodnodige momentje van persoonlijke aandacht.

Aan het einde van de toetsstraat ontvingen ze een reep chocola (met de tekst ‘we missen jullie’) en een echt certificaat met daarop: ‘positief getest op inzet en motivatie’ als aandenken.

Zo stuurden we hen hopelijk met een lach de voorjaarsvakantie in en hadden ze weer hun contactmomentje met school.

Een beetje vrolijkheid dus in deze moeilijke weken voor onze leerlingen en docenten.’