De Reset-klas is een klas voor leerlingen die even wat extra hulp of begeleiding nodig hebben buiten hun eigen klas. Dit kan zijn: hulp met plannen, achterstanden wegwerken, omgaan met lastige situaties in een klas, et cetera.

Leerlingen werken dan vier weken in een apart lokaal en worden intensief begeleid door twee Reset-medewerkers. Leerlingen in de Reset werken aan hun eigen doelen en als door de extra aandacht deze doe-len zijn bereikt, keren ze na vier weken terug naar hun oude klas.

Tijdens de Reset-periode is er veel tijd voor gesprekken en wordt er één-op-één uitgezocht wat voor de leer-ling het beste werkt. Naast het leren en huiswerk maken voor de schoolse vakken is er tijd voor sport, ont-spanning en creatieve opdrachten.

De afgelopen jaren hebben veel leerlingen gebruikgemaakt van de begeleiding van de Reset en net dat extra zetje in de goede richting gekregen op het moment dat zij het nodig hadden.

Mede door de extra ondersteuning van de Reset die de school aan haar leerlingen biedt, is Penta Hoogvliet Excellent geworden in 2017. De school is bijzonder trots op haar bijzondere Reset-klas.

Meer informatie: hv.penta.nl

Lees ook het artikel "Resetklas houdt lastpakken op school" van Het Onderwijsblad (AOb, juni 2018)