De transitie ging op dinsdag 16 februari van start met de opening van de inname- en uitgiftepunten op de acht scholen van Melanchthon.

Hier werden die dag de laptops voor de zogeheten ‘speciale doelgroep’ ingenomen en omgeruild, zodat zij tijdens de voorjaarsvakantie hun werk konden blijven doen. Medewerkers die deel uitmaakten van deze speciale doelgroep waren onder andere roostermakers, administratief medewerkers, directieleden en teamleiders. De overige medewerkers hadden tot en met uiterlijk 19 februari de tijd om hun laptop in te leveren.

Sneller netwerk
Al in december was de netwerkomgeving van Melanchthon door medewerkers van SSO ICT in de weekenden omgebouwd en vernieuwd naar de nieuwe standaard. Hierdoor kon Melanchthon al voor de retransitie profiteren van een snellere en stabielere omgeving. Op 19 februari ging de daadwerkelijke retransitie van start met het verbreken van de bestaande verbindingen en het activeren van de nieuwe gezamenlijke ICT-omgeving van CVO.

Opleveren
Aansluitend is er door medewerkers van de SSO-ICT en Melanchthon de hele voorjaarsvakantie, inclusief weekenden en avonden, keihard gewerkt om alles om te zetten naar de nieuwe omgeving. Het betrof hier onder andere het opnieuw installeren van alle devices (desktops, laptops, enz.), het controleren van deze devices, het vervangen van alle Wifi-punten, het opnieuw installeren van alle digitale borden, het omzetten van de telefonieomgeving, en het werkend opleveren van de kluisjessystemen, gebouwbeheersystemen en alarminstallaties.

Maandag 1 maart is een groot deel van de laptops weer uitgereikt aan de medewerkers. Zij konden aan de slag in de nieuwe ICT-omgeving van CVO.

Lees hier hoe de retransitie op het Comenius College verliep:
cvo.nl/nieuws/oktober-2020/comenius-college-stapt-over-op-ict-dienstverlening-sso

19-image-installeren.png#asset:1801