De leerlingen van Comenius scoorden gemiddeld een 5,7 voor hun IB-examen, op een schaal waarbij 7 de maximale score is. Daarmee behalen de leerlingen van Comenius de tweede plaats op landelijk niveau en staan ze ook hoog op de wereldranglijst.Het IB-examen is een wereldwijd examen. Hiermee is voor alle universiteiten in de wereld duidelijk welk niveau Engels de gediplomeerden hebben. Het helpt bij toelating tot alle universiteiten in de wereld. Het programma schoolt leerlingen in het niveau Engels en mikt ook op de ontwikkeling van academische vaardigheden. Leerlingen met een IB-diploma maken zonder problemen de overstap van de middelbare school naar de universiteit.

Lezing door oud-premier Balkenende
De traditionele tto-lezing werd dit jaar gehouden door oud-premier Jan Peter Balkenende, inwoner van Capelle. Hij benadrukte daarin het belang van een goede beheersing van het Engels. Balkenende vertelde bevlogen over zijn tijd als premier en zijn huidige baan als senior-adviseur bij EY en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Balkenende gaf de leerlingen een groot compliment voor het behalen van dit belangrijke diploma en roemde ook de uitdagende sfeer binnen de tto-opleiding op Comenius. Hij poseerde ook met de geslaagde tto’ers.

Videofelicitatie Louis van Gaal
Na een muzikaal intermezzo van talenten binnen de school en afscheidsspeeches van de mentor en de IB-docent werd er een felicitatievideo vertoond van Louis van Gaal, gemaakt op het golfterrein.

Ron de Knegt, afdelingsleider vwo/tto van Comenius, zegt: ‘Het Comenius Lyceum is trots op de tweede lichting tto-leerlingen. Goed om te zien dat er zoveel talent klaar is voor de wereld!’

Meer informatie op www.comenius.nl