De bijeenkomst, De Ontmoeting, werd georganiseerd door het ministerie van Onderwijs en de Onderwijsinspectie met als doel ‘kwaliteit zichtbaar maken en overdragen’. Excellente scholen kunnen tijdens deze halfjaarlijkse bijeenkomsten met elkaar in contact komen en scholen die willen deelnemen aan het nieuwe excellentietraject krijgen er voorlichting, inspiratie en tips.

Vraaggestuurd onderwijs
De drie verschillende excellente praktijkscholen van de scholengroep Accent geven de individuele leerroutes voor leerlingen op verschillende wijze vorm. Ze hebben onder andere met behulp van filmpjes tijdens hun workshop (PDF) gepresenteerd hoe hun onderwijs van aanbodgericht meer vraaggestuurd is gemaakt.

Belangrijk doel van de workshop was om deelnemers te laten ontdekken hoe de drie verschillende Accentscholen vanuit dezelfde basis tot een verschillend excellentieprofiel zijn gekomen en dat elke school een eigen excellentieprofiel kan ontwikkelen.

Zo’n 200 deelnemers bezochten de bijeenkomst en Accent kreeg van de deelnemers mooie complimenten over de workshop. Lees het verslag van het ministerie van OCW.

06_accent1.jpg#asset:845

Op de foto v.l.n.r.:
Michel Baas, teamleider Accent Delfshaven, Dick Everts, vestigingsleider Accent Capelle, Ans van Liempd, zorgcoördinator Accent Hoogvliet, Coen van Noordwijk, vestigingsleider Accent Delfshaven, Yvonne Laging, vestigingsdirecteur Accent Hoogvliet, en Erik Roth, teamleider Accent Capelle.