De bijzondere collega, Luciano Tetehuka, stroomde in het schooljaar 2017-2018 uit met een praktijkonderwijsdiploma, een certificaat ‘Keukenassistent’ én een baan! Een baan op zijn oude school!

Volwaardig teamlid
Als een van de eerste scholen binnen CVO heeft Accent Praktijkonderwijs Capelle een leerling uit het praktijkonderwijs een baan binnen de school aangeboden.

Dat is voor zowel de school als voor de nieuwe collega een spannende onderneming! Waar Luciano vorig schooljaar nog leerling was, is hij nu collega en een volwaardig lid van het team. Luciano ondersteunt de horecadocenten tijdens de kooklessen, ontvangt de bestellingen die binnenkomen, bereidt de kooklessen voor en draait samen met leerlingen de catering tijdens pauzes. Hij is hiermee van grote waarde voor de school!

Weinig oud-leerlingen werken op scholen
De meeste leerlingen uit het praktijkonderwijs stromen uit naar banen in de winkelbranche, horeca of de schoonmaak. Binnen scholen zijn de leerlingen uit het praktijkonderwijs zelden te vinden. Een gemiste kans, want de leerlingen uit het praktijkonderwijs zijn veelzijdig en kunnen een positief effect hebben binnen een school, vindt Erik Roth, teamleider bovenbouw van Accent Capelle.

‘Ze noemen me “meester”!’
Accent Capelle heeft samen met de gemeente Capelle aan den IJssel uitgezocht of Luciano door middel van een garantiebaan aan het werk kon binnen de school. Dat bleek zo te zijn.

Luciano zelf is ontzettend enthousiast: ‘Ik vind het echt heel leuk dat ik nu een baan heb op mijn oude school! Ik had nooit verwacht dat ik ooit zo ver zou komen! Het allerleukste vind ik dat de leerlingen mij nu “meester” noemen!’

Oproep aan andere CVO-scholen
Erik Roth is trots op deze ontwikkeling: ‘Luciano kan zijn ervaring en passie kwijt in de werkzaamheden op onze school. Tegelijkertijd ontlast hij andere collega’s, die zich daardoor nog meer op hun kerntaak kunnen richten. Het is een win-winsituatie voor iedereen. Ik doe daarom een oproep aan alle collega-scholen binnen CVO: ga de uitdaging aan, geef een leerling uit het praktijkonderwijs een kans en bewijs de leerling en jezelf een goede dienst!’

Kom genieten in het lunchcafé of restaurant
Ben je benieuwd geworden naar Accent Capelle? Kom gerust eens langs op onze mooie school om te ervaren hoe mooi praktijkonderwijs is! Op woensdag is het prettig lunchen in ons lunchcafé. Op donderdagavond kun je in ons restaurant ‘De Eetsalon’ terecht voor een heerlijk driegangendiner. Misschien kom je onze nieuwe collega wel tegen!