De jubileumweek – 14 tot 22 september – begon met ‘Camping Marnix’, een kampeernacht die de leerlingenvereniging CGB organiseerde op het sportveld achter de school. Zo’n veertig leerlingen uit de bovenbouw zetten daar hun tentje op en hadden veel plezier met elkaar. Bekijk hier het filmpje dat het AD Rotterdams Dagblad maakte. Bekijk het filmpje op de website van het AD.

Sportclinics
In de daaropvolgende schoolweek was er elke dag een sportclinic voor een bepaald leerjaar. Voor klas 1 was dat korfbal, voor klas 2 wintersporten, voor klas 3 handbal, voor klas 4 judo en voor klas 5 cricket. Op vrijdag 21 september zou de hele school naar Hoek van Holland gaan voor het Marnix Beach Festival. Vanwege slecht weer werd deze dag tijdig omgezet in een dag naar De Efteling.

Lezing en reünie
Naast de sportieve activiteiten werd er ook een lezing gehouden voor ouders en docenten over ‘Creativiteit’, waar zeventig ouders op af kwamen. Verder vond er een reünie plaats op zaterdag 22 september in het schoolgebouw. Deze werd bezocht door 300 oud-leerlingen en -docenten.

Meer informatie op www.marnixgymnasium.nl

09-Marnix-Lustrumweek-camping.jpg#asset:871